Daně - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Příjmy z reklamy na webu

Roman Luňáček, 27.11.2008 10:52:57

Za tento rok jsem získal příjmy cca 12000 Kč za prodej reklamy na webu (5 plateb)+ provize za zprostředkování prodeje 1500 Kč (2 platby). Zřejmě jsem trochu podcenil situaci, nemám živnostenský list, provoz webu už by se možná dal chápat jako soustavná činnost, ne jen příležitosná byť z reklamy bylo jen několik plateb za celý rok.

Je na takovou činnost potřeba ŽL? Pokud ano, mohu nějak dodatečně zlegalizovat tuto činnost, nebo ji lze chápat jako ostatní příjmy a vzhledem k tomu, že jsou do 20.000 /rok, tak neuvádět v daňovém přiznání (osvobozeny od daně)? Nebo je lepší si ještě rychle ŽL zařídit a příjmy zdanit jako příjmy z podnikání (byť všechny peníze došly ještě před případným získáním ŽL)? Co byste radil(a)?

Kromě toho pracuji jako zaměstnanec s příjmem cca 440tis ročně. Tady asi problém není žádny.

děkuji

Roman Luňáček

Re: Příjmy z reklamy na webu

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 09:15:45

Dobrý den, platí totéž, co v předchozí odpovědi níže. V této poradně nejde o daňové poradenství.

DPH na spotrebice pri dodavce kuchyne

Martin Svetska, 09.09.2008 15:36:20

Dobry den,

Kuchynske studio nam bude dodavat kuchyn vcetne spotrebicu (varna deska, troubla, microvlnka, digistor...). Studio tvrdi, ze 'teple' spotrebice (varna deska, trouba...) se musi danit zakladni sazbou DPH a jen 'studene' spotrebice se dani nizsi sazbou. Tato informace je v rozporu s tim, co jsme se dozvedeli z jinych zdroju.
Vi o tom nekdo vice?

Dekuji

Re: DPH na spotrebice pri dodavce kuchyne

Mgr. Oldřich Topka, 16.12.2008 09:14:35

Dobrý den, tohle není poradna o daních, obraťte se přímo na finanční úřad.

slevy?

Ludmila Plicová, 20.02.2008 15:38:34

Dobrý den, manžel je v plném inv.důchodu.Může si přivydělat určitou část hodin.Zaměstnán je na dohodu o prac.činnosti, může uplatnit slevu na dítě a na sebe?Zaměstnavatel tvrdí že nemůže.Děkuji za odpověď.

Re: slevy?

Mgr. Oldřich Topka, 25.02.2008 11:38:21

Dobrý den, invalidní důchodci pracovat mohou a výše výdělku není nijak omezována. Pokud jde o slevy na dani, uplatňovat by je měl jako každý jiný. Bližší informace si vyžádejte na finančním úřadu.

Daně

Bohumír Stehlík, 16.02.2008 19:56:24

Dobry den.
Nevim, kam jinam to napsat, tak zkusim sem.
Bylo mi v lednu 18 let. Studuji gymnazium. Od zari 2007 chodim na brigadu, kde podepisuji dohodu o provedeni prace a (pry) mi plati 5% daně, jako student. Az do ted jsem si vydelal cca 15500kc. Od zari jsem si jeste vydelal externe (ne na brigade, formou koncertu - podepsana smlouva) 7000kc. Mamka dostava alimenty cca 1500-2000kc mesicne. Z ceho vseho musim podavat danove priznani, z ceho mam platit dane? Take jsem slysel, ze kdyz si vydelam mene, nez 49000kc, tak mi vrati dan 5% z brigady. Je to tak?
Delam to poprve, takze prosim o detailni vysvetleni, co mam ted vlastne delat.
Dekuji
BS

Re: Daně

Mgr. Oldřich Topka, 19.02.2008 08:48:59

Dobrý den, s Vaší žádostí o detailní vysvětlení se obraťte rovnou na finanční úřad. To je správce daní a jeho zaměstnanci jsou povinni daňovým poplatníkům sdělovat veškeré potřebné informace a instrukce. Eventuálně se obraťte na daňového poradce nebo na server, který se zabývá účetnictvím a daněmi. Jinak od 1.1.2008 je daň z příjmu jednotná a sazba činí 15%.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »