Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Jsem vlastníkem poloviny rodinného domu.Veškeré rekonstruce a náklady na udržbu domu financuji sám již 11 let,mám zájem o odkoupení druhé poloviny domu.Zatím se však potýkám z problémem, nezájmu vlastníků druhé poloviny o finanční pomoc při údržbě.Nevím jakou částku nabídnout k odkoupení domu a zdali si z této částky lze odečíst náklady které jsem já vložil do údržby,nebo musím částku stanovit dle odhadu znalce.Děkuji P.S.
Dobrý den,
kupní cena záleží vždy na dohodě obou smluvních stran. Odhad sice udělat můžete, ale není zaručeno, že budou tuto částku respektovat. Co se týče vložených nákladů, zákon stanoví, že na údržbě věci náležející do podílového spoluvlastnictví se podílejí oba stejným dílem. Pokud to tak není, máte nárok požadovat přiměřenou částku a o ni kupní cenu ponížit. Jak jsem již uvedla, je to na vzájemné dohodě.
Pokud se nebudou chtít dohodnout, podejte soudu žalobu na zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k nemovitosti.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com