nemoc z povolání při zrušení pracovního poměru - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nemoc z povolání při zrušení pracovního poměru

Světlana Macková, 15.02.2008 15:19:32

Dobrý den,
ráda bych se zeptala,jak to funguje,když má moje tchýně přiznanou nemoc z povolání. Normálně dostává měsíční příspěvěk. Jak by to ale vypadalo, kdyby dostala nebo dala výpověď. Je jesné, že její zdravotní stav se nezlepšil a tak výpověď bude nutná. Rádi bychom věděli, jestli ji bude tento příspěvěk, který pobírá za nemoc z povolání, i po výpovědi vyplácen? případně i po zkončení výpovědní lhůty? Nebo zda se ruší společně s výpovědí? Děkuji za odpověď.

Re: nemoc z povolání při zrušení pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 15.02.2008 15:52:55

Dobrý den, příspěvek za nemoc z povolání zákoník práce neupravuje, patrně se jedná o dobrovolné příplatky ze strany zaměstnavatele. Po skončení pracovního poměru by jí tato kompenzace již nebyla vyplácena. Ideální by bylo, kdyby se zaměstnavatelem uzavřela dohodu o rozvázání pracovního poměru z důvodu nemoci z povolání, eventuálně kdyby jí zaměstnavatel z tohoto důvodu dal výpověď. Pak by měla nárok na odstupné ve výši 12 průměrných výdělků.

Re: nemoc z povolání při zrušení pracovního poměru

MICHAL PRCHLIK, 23.04.2009 16:49:23

Dobry den dnes jsem dostal vypoved,ale mam nemoc z povolani.Zamnestnavatel mi nabidl 3 mesicni odstupne.Tak bych chtel vedet naco vsechno mam narok.Dekuji Prchlik

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »