Dohoda o zvýšení kvalifikace - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o zvýšení kvalifikace

Zdeněk B., 14.02.2008 13:40:03

Dobrý den, mám podepsanou se zaměstnavatelem dohodu o zvýšení kvalifikace, ve které mám stanoveno zůstat ve společnosti 5let či uhradit náklady na studium. Ve smlouvě je i bod, ve kterém je uvedeno, že povinnost k úhradě nákladů nevzniká, jestliže zaměstnavatel nevyužíval v posledních 12 měsících po dobu nejméně 6 měsíců kvalifikaci,kterou si zaměstnanec zvýšil. Hodlám ukončit zaměstnání 11 měsíců od dokončení vzdělání a zaměstnavatel doposud nevyužil mého vzdělání. Otázka zní, zda vzniká, či nevzniká povinnost k úhradě nákladů. Děkuji Zdeněk B.

Re: Dohoda o zvýšení kvalifikace

Mgr. Oldřich Topka, 14.02.2008 14:41:21

Dobrý den, bez podrobné znalosti kvalifikační dohody, o které píšete, Vám jednoznačnou odpověď neposkytnu. Předložte dohodu k posouzení právníkovi, aby jste předešel sporům o náhradu nákladů za vzdělání. Může dojít k tomu, že Vy budete tvrdit, že zvýšené kvalifikace využíváno nebylo, zaměstnavatel se může hájit, že bylo. A takový případný spor za vás nerozhodne nikdo jiný než soud. Je možné očekávat, že zaměstnavatel se bude bránit, protože se jistě jedná o nemalou částku.

Re: Dohoda o zvýšení kvalifikace

Zdeněk Bureš, 14.02.2008 17:24:56

Dobrý den,
děkuji za odpověď. Jednalo se o studium na VŠ. Jsem na pracovním místě, které nevyžadovalo studium na VŠ. Ve smlouvě ani nikde jinde není uvedeno, že by zaměstnanec na tomto postu měl být VŠ. Studium bylo mým rozhodnutím a zaměstnavatel souhlasil. Na uvedeném místě jsem pracoval jak před studiem, tak během studia a i 11měsíců po dokončení studia ( konec výpovědní lhůzy ). Šlo mi o to, jestli nebude hrát roli, že jsem nesplnil tu dobu 12 měsíců. Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »