Převod bytu na otce - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Převod bytu na otce

Iveta Papežová, 14.02.2008 09:28:42

Dobrý den, z vážných rodinných důvodů chci přepsat můj byt na otce, manžel zapřičinil několik exekucí - peníze použil pro svoji potřebu, chci ochránit sebe a děti, dříve než se případné exekuce dotknou bytu, máme dvě děti. Jak postupovat, jakou smlouvu sepsat - tak aby se zase tento byt nedostal do dědictví, mám ještě bratra? Platí se z případného převodu nějaká daň? Případně stačí zajít na katastr z dohodou od notáře o převodu bytu? Děkuji za informace I.P.

Re: Převod bytu na otce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 14.02.2008 10:02:31

Dobrý den,
nejprve je nutné si říci, zda-li má jít o prodej nebo o darování. V obou případech je nutná písemná smlouva (kupní nebo darovací). tuto smlouvu pak dáváte spolu s návrhem na vklad na katastrální úřad.
V případě darování jste od daně darovací osvobozeni, v případě prodeje se hradí daň z převodu nemovitosti ve výši 3 % z hodnoty nemovitosti.

Re: Převod bytu na otce

Radek Fabián, 13.05.2008 18:08:08

Dobrý den,
zajímalo by mě, jak zabránit tomu, aby moje žena, která podala žádost o rozvod, nemohla darovat nebo jinak majetkově převést dům v jejím vlastnictví. Na tomto domě byly za dobu trvání manželství provedeny zásadní stavební úpravy hrazené ze společného rozpočtu.V tomto domě mám trvalé bydliště.
Děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »