Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Podnájemní smlouva na nebytové prostory byla dohodnuta na dobu určitou. Po uplynutí této době nebyla smlouva prodloužena. Jaká je nyní právní situace mezi pronajímatelem a podnájemcem ?
Dobrý den,
jsem malý živnostník-reality.Se zájemci jsem uzavřela rezervační smlouvu.K domu se měl zaměřit pozemek dle vytyčení,s kterým zájemci souhlasili.Ve smlouvě bylo uvedeno:čísla parcel+parcela cca.1000m2,která bude zaměřena a zapsána do katastru.Dále bylo ve smlouvě uvedeno,že pokud nebude parcela zapsána do 29.12.08 do katastru,tak mají právo odstoupit od smlouvy.Jenže nastal problém, tato parcela byla zaměřena, ovšem do katastru vložit nelze až teprve s kupní smlouvou, jinak ne, což nikdo nevěděl.Parcela bylo pouze pod určitým číslem zaevidována do katastru a po vložení kupní smlouvy by byla zapsána ta změna.Kupující s tím souhlasili-jen ústně,že to tedy nevadí a jednali jsme dále o budoucí kupní smlouvě.Posílala jsem jim několik smluv,ale žádná se jim nelíbila.Natahovali to asi měsíc i více a po té mi poslali 29.12.08 výpověď smlouvy bez udání důvodu a chtějí vrátit rezervační zálohu.Mohu se nějak bránit, když s tím byli srozuměni,jak to bude s pozemkem?Mockrát děkuji za radu
Dne 15.12.08.jsem podepsal smlouvu s mBANK o používaní kreditní karty s tím,že mi bude do 10 dní doručena.19.12.mi přišel email o zamítnutí,že mám malý příjem,přitom žádný doklad o příjmu ode mne při podpisu smlouvy nevyžadovali.Podepsanou smlouvu jsem mel již 6 dní.2.1.09.mne kontaktovala paní z mBANK,jestli chci kartu musím doložit příjem a o kartu znovu zažádat,že banka zmenila podmínky.Nikdo mne neinformoval o tom,že smlouva,kterou mám v ruce už 19 dní je neplatná.Chci se Vás zeptat jestli je smlouva platná a jestli banka musí dodržet podmínky smlouvy a vydat mi kreditní kartu.Předem dekuji za odpoved.
Dne 15.12.08.jsem podepsal smlouvu s mBANK o používaní kreditní karty s tím,že mi bude do 10 dní doručena.19.12.mi přišel email o zamítnutí,že mám malý příjem,přitom žádný doklad o příjmu ode mne při podpisu smlouvy nevyžadovali.Podepsanou smlouvu jsem mel již 6 dní.2.1.09.mne kontaktovala paní z mBANK,jestli chci kartu musím doložit příjem a o kartu znovu zažádat,že banka zmenila podmínky.Nikdo mne neinformoval o tom,že smlouva,kterou mám v ruce už 19 dní je neplatná.Chci se Vás zeptat jestli je smlouva platná a jestli banka musí dodržet podmínky smlouvy a vydat mi kreditní kartu.Předem dekuji za odpoved.
Dobrý den, od nejmenované firmy jsem si nechal udělat vjezd k rodinnému domu. Nebyla však sjednána písemná smlouva, pouze ústní dohoda, že by cena neměla překročit třicet tisíc. Fakturu jsem však obdržel na Osumdesát tisíc. Jsem povinnen tuto cenu zaplatit, nebo se mohu nějak bránit. Firmě jsem musel podepsat převzetí faktury.
Dobrý den,
manželka podepsala s jednou realitní kanceláří zprostředkovatelskou smlouvu k prodeji bytu, přičemž mě uvedla také jako zájemce (byt je ve společném jmění manželů). Podepsaná je ovšem jenom ona (já byl v práci) a já bych takovou nevýhodnou smlouvu nikdy nepodepsal.
Je taková smlouva platná, když jsem ji, jako účastník, nepodepsal? Jaký mám zvolit další postup?
Děkuji.
Ještě jsem zapomněl uvést asi důležitý detail, že ta smlouva se řídí obchodním zákoníkem
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda-li je možné uzavřít smlouvu / respektive přijmout závazné podmínky (od prodejce) pouze emailem bez elektronického podpisu popřípadě dodatečného sepsání písmené smlouvy. Nikde jsem nic nepodepsal, komunikace byla vedena pouze emailem a prodejce po mě požaduje storno poplatek za odstoupení od smlouvy, kterou jsem dle mého názoru nemohl uzavřít. Děkuji za objasnění...
Jiří Ling
dobrý den,
společně s manželem prodáváme družstevní byt (resp.práva k užívání bytu). S realitní kanceláří jsem uzavřela zprostředkovatelskou smlouvu k prodeji. Na této smlouvě jsem podepsaná pouze já. Je tato smlouva platná?
Děkuji
Dobrý den, smlouva je platná, pokud se manžel nedovolá relativní neplatnosti. Pokud by smlouvu napadl pro neplatnost, uspěl by. Ale jde o Váš společný záměr, tudíž není důvod, proč by to dělal.
Dobrý den,před půl rokem nám určitá firma nainstalovala internet,bohužel s námi neuzavřeli žádnou smlouvu,internet stále máme a nikomu neplatíme.Stále čekáme že se nám někdo ozve ohledně poplatků a smlouvy.Chtěla jsem se zeptat jestli určitá firma má právo zpětně sepsat smlouvu vybrat všechny poplatky?nebo pokud zavolají a přijedou jestli ji sepíší od toho dne.Děkuji Monika
Dobrý den, takové firmy často ani písemné smlouvy neuzavírají. Smlouva je uzavřena již tím, že Vám bylo nainstalováno zařízení a využíváte služeb. Ovšem na svém webu by měli mít k dispozici obchodní podmínky, kde by byly jasně upraveny vaše vzájemná práva a povinnosti.
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, prodala jsem bratrovi auto na Dohodu - Kupní smlouvu, sepsanou pouze mezi námi (19.12.2003), nebotˇ měl auto splácet v měsíčních splátkách. On, ale žádnou splátku neplatil, jen sliboval a když mi došla trpělivost, chtěla jsem auto zpět, on mi řekl, že auto je rozbité a odstavené, že začne splácet, ale do tedˇ se nic nedělo. Tenhle rok jsem se dozvěděla z Žádosti o výpisu dat na Úřadě, že auto prodal půl roku poté tedy 14.7.2004 bez mého vědomí. A já tudíš nemám auto ani peníze, sice mi dluží pouze 20.000Kč, ale nechtěla bych aby mu to prošlo, můžete mi prosím poradit co bych měla udělat, abych získala peníze, když už to auto prodal, děkuji, s pozdravem Jemelková Markéta
Dobrý den paní J.,dostala jste prosím odpověď na Váš dotaz ohledně řešení dluhu Vašeho bratra?
Mám podobný problém,ale zde se jedná o půjčku uzavřenou mezi dvěma osobami písemně,ale bez dalších osob.
Odpověď prosím pošlete na sramek.pavel@seznam.cz
DĚKUJI Vám.
1.7.2008
Valašské Meziříčí
Dobrý den, prostě podáte žalobu o zaplacení dlužné částky. Smlouvu v ruce máte, takže by jste neměla mít potíže s tím, aby jste dokázala, že Vám pohledávka za bratrem vznikla zcela oprávněně. Takže mu nabídněte smír s tím, ať zaplatí a pokud ne, budete věc řešit soudně. Kromě dluhu můžete žádat i úroky z prodlení a náklady řízení (tj. na soud a právníka).
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat: tři spoluvlastníci se rozhodli prodat pozemek Československému státu-Čs.státním drahám. Kupní smlouvu podepsali dne 1.3.1977, strana kupující ji podepsala dne 3.3.1977, každá strana ji podepsala v jiném městě a zároveň okrese. Dne 3.3.1977 jeden ze spoluvlastníků zemřel. Je kupní smlouva platná? Na kupní smlouvě je bod 7. "Tato smlouva nabývá platnosti dnem oboustranného podepsání....". Z opisu smlouvy jsou podpisy strany prodávající čitelné a podpis strany kupující nečitelný.
V roce 1993 tento pozemek koupil můj manžel od původních majitelů a teprve po 13.letech zjistil (v roce 2006), že existuje na tento pozemek duplicita.Kdo má právo na dotčený pozemek, manžel nebo České dráhy?
Dobrý den,
na zodpovězení tohoto dotazu opravdu nestačí jednoodstavcové popsání problému. Je třeba znát bližší podrobnosti, informace k katastru atd. Raději se obraťte na nějakého advokáta a s ním věc řešte osobně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com