Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,mam dotaz jak se postupuje kdyz chci pronalmout byt??co k tomu vsechno potrebuju atd.predem dekuji za odpoved s pozdravem J.B.
Dobrý den, potřebujete uzavřít s nájemníkem nájemní smlouvu (jestli je tedy byt ve Vašem osobním vlastnictví). Smlouva by měla být dobře sepsaná, aby Vás ochránila před nesolidním jednáním nájemníka v budoucnu. Jestli je byt družstevní, tak ho můžete dát do podnájmu. Pozor však na to, že k tomu musíte mít písemný souhlas pronajímatele (tedy družstva).
Dobrý den,
potřebuji poradit ohldně prodeje nemovitost. Zdědil jsem nemovitost, kterou jsem po třech letech prodal novým majitelům. Obchod řádně a bez problémů proběhl, jenže z jejich strany se po půl roce objevil problém, který se týká nemovitosti. Shledaly nějaké stavební nedostatky a nyní po mně požadují slevu. V kupní smlouvě je uvedena věta "majitel přebírá nemovitost jak stojí a leží" Dohodli jsme se na určité částce jako odškodné, ale mám obavy, aby za mnou nepřišli za půl roku znovu a nepožadovali další finanční odškodnění. Poraďte mi, jakým způsobem formulovat onu smlouvu o finančním odškodnění. Velmi děkuji, Vojtíšek.
Dobrý den, nemovitost převzali jak stojí a leží. To je právě pojistka proti tomu, že se budou později vůči něčemu ohrazovat. Jestli jsou si jistí, že mají pravdu, tak mohou podat žalobu. Ale podle toho, co píšete nejsou zřejmé žádné důvody, proč by jste jim měl vůbec poskytovat nějakou finanční kompenzaci. Jak správně píšete, uděláte to jednou, do dohody se uvede, že již žádné nároky vznášet nebudou a přesto se Vám do roka ozve jejich advokát, že je zde další problém. Doporučuji, aby jste celou věc konzultoval v advokátní kanceláři. Odměna za právní služby bude rozhodně přijatelnější než vyplácet někomu peníze za něco, na co nemá nárok. Tak to dobře rozvažte.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com